2013. december 3., kedd

A legszebb karácsonyi ajándék




Járom a belvárost a karácsony előtti forgatagban. Két napja, vasárnap gyújtották meg az első gyertyát az adventi koszorún. Kinek mit jelent a karácsony? Év végi hajszát? Ajándékvásárlási lázat? Vagy valami mást?
Többféle ember létezik ilyentájt. Az alábbiak kitalált személyek, és jellemzésükben a humort is segítségül hívom:

1.) Átlagember: Mindegy, hogy mit veszek, csak legyen valami mutatós, olcsó, aztán végre letudom. Tök mindegy, hogy a nagymamának már 8 pár kínai mamusza van, mert a család többi tagjától megkapta tavaly. Nem baj, veszek neki a piacon jó meleg harisnyát, és nagyon remélem, a többiek mást fognak vásárolni. Ja, hogy névvel ellátott bögre is van, törülközővel? Jó vételnek tűnik...

2.) Bankigazgató: A szomszéd gyerekének már van X-boxa, és az enyém is rimánkodik érte. Megveszem azt is, meg az asszonynak a drága parfümöt, szeretőmnek a nercbundát, a családnak meg úgy is kell az új típusú 3D televízió, igaz, tavaly vettük, ami megvan, de az már elavult. És magamat is meglepem a legújabb I-Phone-nal, hisz megérdemlem...hú de jó, hogy eszembe jutott: Jacuzzi masszázskád a nyaralóba!

3.) Plázacica: Hú, de jópofa ez a rénszarvasos sapka, biztos örülne a barátom neki. Olyan vicces lesz benne, mintha fel lenne szarvazva! Meg veszek neki éneklő pandamacit. Anyának jó lesz a lepkés műanyag nyakék meg a neon fülbevaló, apunak meg egy vízilovas pulóver, olyan cukiii!



4.) Fiatal lány: A karácsony nálunk nem a felelőtlen pénzköltészetről szól. Ha nincs nagy ajándék, az se baj. Ráhangolódok szeretteimre, és megérzem, ki minek örülne leginkább. A bátyám nagyon szeret olvasni, de mióta elhagyta a barátnője, nincs igazán jövőképe, nagyon lehangolt. A minap viszont találtam a neten egy neki való könyvet. Beleolvastam bizonyos részleteibe, és akkor úgy éreztem, megtalált minket a könyv. Az a címe, hogy TEReMtÉSZET, így, kicsi és nagy betűkkel. Még ma megrendelem, és karácsonyra már a fa alatt lesz. Alig várom, hogy lássam a bátyám hálától sugárzó arcát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése